Nörden i Köket

Jag vet vem som mördade Clementz!!!

Publicerad 2011-06-06 01:21:21 i Mutant,

YES!!!!
Efter vad som känns som en EVIGHET har vi spelat klart, och tack och lov så fick vi full pott i äp genom att avslöja hela skiten. Jag hoppas att ni fattat att rubriken menar SPOILERVARNING.

Jag älskade slutet. Gruppen hade samlats i mitt kontor-skyffe i Pirit, och där stod vi och lade ut alla bevis vi hade. Och vi fattade fortfarande inte vem som gjort det. Så vad hade vi missat? Vi hade gått till Marcus Proctor, domaren, som hade sagt att Mollbergs dödsbok var förfalskad. Så Cappuccino var det ju iallafall inte som låg bakom allt. Och kanske Mollberg skjutit Clementz, men på uppdrag av vem?

Ett tag trodde min karaktär personligen att Hasse Flanell, alltså Polisgazettens stjärnreporter kokat samman allt. Men motivet var allt kasst. Och varför ville Tickan ha ihjäl Clementz? Ni som spelat minns nog att hennes make Petr Krutov mördats, och där fick vi fram att hon hade ett finger med i spelet, men ändå?

Spåren var slut. VI hade vänt å varenda lilla sten, skakat vartenda vittne, och dragit i alla trådar vi kunde se. Så kom vi att tänka på tavlorna Ethan Åål målat, och bad SL läsa upp vad de föreställde igen. En av dem hette "Nedom Fridens Fik." Kunde det vara menat att tas bokstavligt?

Vi gick iallafall dit och undrade om de hade en källare. Det hade de inte. Men tack och lov så noterade vår formidabla läkarrobot AK47 något underligt. August Fridén, som alldelles nyss varit så lugn, svettades. Nervöst och rikligt.

Samma kväll, några timmar och ett perfekt iakttagelseförmåga-slag senare, fann sig här Fridén ansikte mot ansikte med en grupp maskerade oduglingar. En robot i en alltförstor läder-rock, en gigantisk människa med rånarluva, en (ehöm) finlemmad människa med zorromask och ett bältdjur som var så väl maskerad att han nog skulle kunna ha tagits för en människa. Ja, sånär som på svansen iallafall.

Herr Fridén skulle just till att låsa fikets ytterdörr när han helt abrupt avbröts och blev inknuffad igen. Med en smula övertalning visade han sedan vägen mot sin matbod, och efter att han flyttat någravaror avslöjades ett gammalt brunnslock i marken. Självklart klättrade vi helt utan vidare tanke ner, efter att ha gett herr Fridén en god sömn och bundit honom med rep.

Efter en tids färd i vad som verkade vara gammla kloaksystem, numera gjorda beboeliga, fann vi ett rum med en viss herr Njugbert Hutt i. Nu, vem är då denne man? Vi kände honom faktiskt som överstens systers man. Gunda hutt, tidigare Lundoms man, alltså. Hutt. Lundom. Porträtt av det gamla Poirots viktigaste familjers överhuvuden satt på väggen bakom honom. Åtta stycken. Två saknades. Cappuccino och Krutov. Förrädarnas ansikten. Dem man ville åt.

Clementz hade varit Njuggberts skapelse, men var bara en skådespelare, och kunde inget själv. När brickan spelat sin roll gjorde man sig av med honom. Ethan Åål målade tavlor som skvallrade om högkvarteret, och så fick han också försvinna. 

Vad dömde våra karaktärer som rätt alternativ? Sätta åt gangstrarna eller Njuggbert för mordet på Clementz? Jo...

Cappuccino avrättades, men dömdes adrig för mordet på Clementz då bevis saknades. Hela gangsterklanen sattes i häkte och många dömdes senare till fängelse. Klanen försvagades avsevärt och fick lämna sina inmutade poster. Tickan hamnade också hon i fängelset, för mordet på sin man. Lag och ordning fick återigen en chans, guvernörens tid var inne. Gusten Glader, mutkolvarnas mutkolv och därtill chef för mordinspektionen, sköts av vita kåren när han försökte undfly sitt öde. Marcus Proctor fick till slut rättvisan att segra.

Och vi? Ja, vi fick tvåhundra krediter på fickan och många vänner. Och vi hoppas att de som tar över efter maffian åtmindstone är ett litet snäpp bättre. Offentligt är vi 'bara' Räddarna av Björnehus. Men i smyg, och vad de som känner oss vet, (nästan inga alltså), så är vi de som efter noga överväganden rensar ut hyrmördare, mutkolvar och maffiaträck ur Pyri, med en förhoppning om att det en dag blir en schysstare värld för alla. Utom vissa knepiga psi, förståss.

-Fin-

Nice va? ;)

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Radioaktiv

Lättdistraherad tjej med alltför mycket fantasi. Brinner för rollspel, fulkultur, finkutur och mer.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela