Nörden i Köket

Atmosfear

Publicerad 2011-01-24 20:04:48 i Nördigt,

Gokväll på er!

Sitter här i mitt kök och reflekterar över förra veckan som flög förbi i en rasande fart. Sitter och förbereder, (eller kanske bara läser för njutningens skull?), Sista delen av ljusblommans hemlighet. Ypperlig. Min grupp kommer bli storögda av förvåning när de spelar på lördag ^^ Får skriva en ordentlig utvärdering av hela äventyret då.

Så vad har hänt i veckan då? Tja, lite bös... Spelat Fallout 1 ordentligt för första gången, och jag får säga att jag verkligen faschineras av damerna i spelet. Hoppas att deras ryggar muterats för att kunna hålla uppe deras gigantiska tuttar. Kanske de också är muterade förresten? Och varför ser man det som logiskt att rustningen inte täcket tjejernas cleavege? Jag vet, jag vet, det är knappast största problemet med spel/spelindustrin, jag tänkte bara informera världen om att jag STÖR MIG. Så, då var det gjort. Så ni vet. (Och varför är knappt några "vanliga" karaktärer kvinnor? Jag vet varför, men återigen, jag STÖR MIG).


Ah, till något roligare då....

Satt och spelade Atmosfear i går kväll hemma med familjen +1. Nördvänner är underbara. Kan vara en av mina absoluta favoritspel, så mycket goa minnen jag har till det. Spelet i sig är ju väldigt enkellt egentligen. Busenkla regler och lätt att sätta upp, men det är så underbart ändå. Sättet alla hoppar till när ljudet av blixten som slår ner innan ondingen på TV slänger ytterligare en välsignelse/förbannelse på någon av spelarna är fortfarande lika awesome. Ah, nostalgi. Underbart. Funderar på att köpa det själv, familjen i götet har ju ett spel, (original från australien?), men de tillverkas ju fortfarande och finns med DVD nu så det kanske är en vettig investeing... Jaja, en bild från kvällen iallafall.

Ljusblommans hemlighet + en maiko

Publicerad 2011-01-12 23:44:42 i Coriolis,

Go' kväll ute i cyberrymden...

Så, ett lagom försenat inlägg, men här kommer den iallafall. Eller första delen eller nått...

RP:

Haqq:
Piloten med Skillsen, (som ni ser, med stort S). X som spelar killen slår riktigt sjukt bra slag O.O

Hakim: Das prospektör med en hotfull apa på axeln. En apa som när jag kollade upp den lite mer för typ en kvart sedan visar sig väga typ 25 kilo. Jag får anta att det är en apunge hon har med sig XD

Doniazade: En monsterstor legionär som gillar att ta för sig av livets goda. Men så kanske hon förtjänar det också?

Sheherazade: Donias syster. Om man letar efter något så kan hon garanterat hitta det. Här är det också frågan om bisarra skills. :S

Håller på att skriva om äventyrsgruppen i novellform, så vill inte skriva för mycket här. Plus att det ju faktiskt är en hel del som händer bakom kulisserna för RP. Men vad jag säger här är att Det är Haqq som är Samuls boro, och de har räddat honom och tagit sig till Djachroum med honom. Och nu har han rymt och de letar efter honom.

Vad jag som SL anser om äventyret än så länge är blandat. Som vanligt undrar jag var brudarna är någonstans. Jag som är van vid ett annat upplägg av äventyr, kan ibland finna det lite rörigt, och att man måste ha fenixtidningen, (den har ju gruppen, det är inte poängen, men ändå).

Över lag är det ett bra äventyr. Man upptäcker helt nya aspekter av världen, något som VERKLIGEN uppskattas. Det är starka kopplingar inom äventyret, en tydlig röd tråd, men det känns ändå inte styrt för RP. DEt är väl en av de viktigaste sakerna. Att händelser inte känns random eller lösrycka. Eller som att plötsligt hänger äventyret på en skör tråd.

Dessutom ger det så mycket nöje för SL att få presentera något så annorlunda för spelarna. En värld som inte ligger så långt bort och otillgängligt för dem, men som ändå har ett helt annat sätt att vara på än t.ex. Coriolis. Så mycket upptäckarglädje ser man sällan hos min grupp tror jag :)

Det kommer mer, skall spela igen på lördag. Ikonernas nåd över Kosta, Nils och övriga som hjälp till att skapa äventyret och yttre gränsrymden!

Här, lite lösryckt, tänkte på kurtisaner, men det blev en maiko istället :)


Liknande inlägg

Utkast till Eldkast...

Publicerad 2011-01-08 17:40:30 i Nördigt,

Gokväll alla :)

En ny bild med coriolisanknytning. Mina små rp sitter i skrivande stund och ser på Aliens för att få upp lite rymdstämning. Nice. Personligen sitter jag och funderar över hur alla markattor tog sig till Djachroum. Hm.

Nå ja. Ha en trevlig kväll, utvärdering av spelkvällen får ni imorgon :)

Om

Min profilbild

Radioaktiv

Lättdistraherad tjej med alltför mycket fantasi. Brinner för rollspel, fulkultur, finkutur och mer.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela