Nörden i Köket

Drömmen om Mutant/nostalgi

Publicerad 2011-06-03 14:24:13 i Mutant,

Imorron så är det spelkväll. Förhoppningsvis så lyckas vi då bli klara med den sista delen av Knegarfurstens Sorti. Det är faktiskt andra gången jag spelar monsterkampanjen till Mutant. Första gången -Spoiler- så kom vi faktiskt hela vägen till enklaven, men så började folk att flytta så våra karaktärer är fortfarande kvar där. Snyft. I vilket fall så får jag hoppas mer på denna gruppen. De är ändå några riktiga hedersskyfflare :)

Med tanke på förra inlägget så spann min hjärna vidare på alla bisarra situationer/karaktärsdrag/allmänt bös som man fått uppleva genom åren. Bara Dod6 är ju en guldgruva i sig. Ett smakprov:

Allt utspelar sig i en sketen, sleten by i osthem. Av någon anledning står rp på ett torg, numera fyllt av arga människor. Det blir slagsmål.

Min vän Lokes karaktär står på ett tak. Jag minns inte hur han hamnat där, men han bestämmer sig för att det kan vara vettigt att ta sig ner för att hjälpa sina kamrater.

SL: Klättrar du ner då?
Loke: Nej, jag använder mitt fiskespö!
SL: (mer än något fundersam) Du gör vadå?
Loke: jag sätter fast kroken i taket och hissar ner mig!
SL: ???

Sl blir förvånad, så Loke får faktiskt lov att genomföra detta. När han sedan är nere på marken blir det värre. Loke spelar nämnligen med en karaktär som aldrig säger något, och som har en förkärlek för hattar. Dessutom springer hans karaktär runt med fickorna, väskan, och antagligen hela rocken full av mer eller mindre (oftast mindre) färsk fisk. Ser han en hatt som han gillar så väntar han tills ägaren till denne somnar för att sedan byta ut hatten mot en fisk.

Av någon anledning förlorar han sin nuvarande favorithatt när han åter är nere på marken. Detta resulterar i att karaktären i fråga tar en död fisk i var hand och börjar trumma på marken, samtidigt som han utstöter gutturala läten och hoppar runt som den värsta tok.

Eftersom detta är osthem blir det kaos. För vad folket på torget sett smått på håll är en knepig gubbe i lustig hatt gjort knepiga handrörelser och magiskt tagist sig ner från ett tvåvåningshus och därefter börjat dansa och trumma på marken som besatt. De drar därför slutsatsen att han är en galen trollkarl som behöver tillintetgöras, och rp-gruppen får lov att fly.

Är det inte sånt som förgyller livstiden så säg :P

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Radioaktiv

Lättdistraherad tjej med alltför mycket fantasi. Brinner för rollspel, fulkultur, finkutur och mer.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela